Húsvéti
asztal.
Már tervezem az idei húsvéti teríték mikéntjét. Most azonban,
jobb híján, csak a tavalyit tudom bemutatni.
Az étkezésnek kultúrája és illemszabályai vannak. Ebbe a
kérdéskörbe tartozik a terítés és a szalvéta használata, mely
ünnepekkor még nagyobb jelentőséggel bír. A terítés lényege az, hogy az
asztal minden eleme az alkalomhoz illő legyen, és harmónia legyen az étkészlet,
a terítő, a szalvéta és az asztaldíszek között. No, és az sem árt, ha
tekintettel vagyunk az asztaltársaság korára (pl. ha sok a gyerek, ha csak
idősek vagy csak fiatalok vannak stb.).
Nagyobb ünnepnapokon mindig megtervezem az ünnepi asztalt,
hisz egy szép terítés nagyon megadja az ünnep alaphangulatát. Eddigi
húsvétokkor volt már nyuszi és virág alakú szalvéta, volt, hogy a szalvéta
nyuszi fület képezett, máskor nagy tojásba, vagy papírrépába került. 2018-ban
pillangókat hajtogattam a szalvétákból. Valamennyien különböző színűek lettek,
így szerintem, nagyon vidám lett az asztalunk. Kell is hogy az legyen, hisz
négy unoka tetszését kell, hogy elnyerje.
Hogy hogy kell pillangót hajtogatni? Azt megtalálod a neten.
Nagy a választék. Még kis videók is vannak. Én is arról tanultam meg.
Előző napok egyikén csináld meg, mert nem két perces munka!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése