Mire nem jó a karantén?!
Még a sütést is
így csinálom az unokákkal. A gyerekek házassági évfordulóra meglepetést akartak
a szüleiknek készíteni és ezt találták ki. Én pedig a távolból irányítottam,
vagyis közben én is elkészítettem a „kinder szeletet”.
Megírtam
nekik, hogy mire lesz szükség, és én is mindent előkészítettem.
A
receptet alig egy-két hónapja kaptam egy régi kedves ismerősömtől, és azóta a
család kedvenc sütije lett. Nagyon egyszerű és sok méricskélés van benne, ami a
matek gyakorláshoz éppen jól jött.
A
gyerekek szépen, precízen kimérték a 30
dkg lisztet, 10 dkg cukrot, 2 e.kanál kakaót, aztán sütőport és kevés szódabikarbónát kevertek
bele.
Ezt követően kimérték a 2,5 dl vizet, 1,5 dl olajat, 1 e.kanál ecetet és
1 tojást kevertek hozzá, végül a kettőt összeöntötték és simára keverték. Míg a
nagy tepsit előkészítettük, sütőpapírral kibéleltük és beleöntöttük a masszát,
a sütő melegedett.
Míg a tészta sült elkészítettük a krémet. Ez sem nehéz. Az
egyik gyerek a 2,5 dl hulala habtejszínt verte fel, a másik simára keverte a
mascarponet kis citrom levével és cukorral, majd a kettőt együtt. Mire kisült a
tészta, elkészült a krém. Félbevágták a sült tésztát, egyekre rákenték a
krémet, a másikkal beborították. Végül, csoki máz került a tetejére.
Nagyon,
nagyon ügyesek voltak! Nagyon büszke vagyok rájuk!
Az én (65 éves) sütim és a gyerekek (8 és 12 éves) sütije. A széleket úgy is le kell vágni!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése