Kisautók helye

Játék és rend.


Három dolgot tanítok ezzel az egyszerű kis játékkal kisunokámnak: Az autó az úton megy, a színek párosítása, és hogy a kisautókat mind egy helyre rakjuk, hogy rend legyen.

Egy kisfiúnak általában elég sok kisautója van. Zavaró lehet, hogy hol itt, hol ott találunk egyet, ne adj ’isten mezítláb rálépünk valamelyikre. A legegyszerűbb egy dobozban tárolni. Hogy ezt a gyermek szívesen megtegye, a doboz belülről játék. Amolyan kezdetleges autóút garázzsal. Játszani pedig úgy lehet vele, hogy az autókat vezeti az úton, vagy a megfelelő színű garázsba leparkolja. Piros autót a piros garázsba, sárgát a sárgába stb.

Kell hozzá egy doboz, két rajzlap és amivel a színeket felviszem, ez lehet filctoll vagy festék.

Ceruzával előszőr megrajzoltam (ügyelve arra, hogy megfelelő szélességű legyen), filctollal áthúztam, majd akril festékkel kifestettem. A négy sarokban a négy „garázs” olyan színű lett, amilyen kisautók voltak. 

Kellett agy megfelelő nagyságú doboz. Manapság ez nagyon könnyű, bármelyik boltból, áruházból, bármilyen nagyságú elvihető. Belülre helyeztem az „autópályát”, kívülre egy feliratot, és már kész is. 

Jöhet a játék, este pedig mindent be kis dobozba, de legalábbis az kisautókat. 


Megjegyzések