Időjárás(ka)

Milyen legyen az idő?


Végre valahol, egyszer én mondhatom meg! Nálam, ha akarom, mindig süt a nap, vagy épp szép hószállingózás van. Igaz, csak játék és tanulás céljából (mármint kisunokám tanulása szempontjából).

Amikor két, esetleg több papír körlapot egymásfülé helyezek, és külön forgatom őket, nagyon sok lehetőséget ad játékra és tanulásra is. Sokszor éltem már ezzel a lehetőséggel: http://www.modernnagyi.hu/2024/04/tojasbol-lett-csoda.html http://www.modernnagyi.hu/2020/10/jatekos-tanulas-1oszt_24.html http://www.modernnagyi.hu/2022/05/arpad-hazi-kiralyok.html http://www.modernnagyi.hu/2023/01/kiralyaink.html

http://www.modernnagyi.hu/2024/01/magyar-kultura-napja-2-resz.html stb.

Ezúttal az egyik lapon egy falusi kép van, így lehet arról is beszélgetni, pl. az állatokról. A másik, alsó lapon pedig különböző időjárást bemutató kép. 


Milyen időjárás fordulhat elő? Hóesés, sűrű sötét felhős, napsütés, szivárványos, felhő mögül kukucskáló nap, vagy villám menydörgéssel. Van egy, talán kicsit kakukktojás is köztük, a madarak vonulása, ami egy őszi hűvös hajnal. Mert hogy azt is mellé tehetjük, hogy vajon milyen évszak lehet. 


  
A két lap, a szokásos módon, középen, miltonkapoccsal került összerakva, így jobbra, balra forgatható. Tekintve, hogy a felső lap, középen ék alku réssel rendelkezik, az alatta lévő kép látható. 

Megjegyzések