Színre szint!

Színes játék. 

A szószoros értelemben, színes játék. Színekkel foglalkozik: játék és színes. Egy adott színű alaphoz, egy ugyanolyan színű rudacskát kell keresni és megnevezni. Mindegyik tetejére odaírtam a szín kezdőbetűjét, nem azért, hogy kétévest olvasni tanítsak, csak hogy barátkozzon vele.

Az egész ötlet onnan jött, hogy egy átlátszó műanyag tálkából kifogyott a paradicsom, a kapszulás kévésdobozból a kávé, és a kettő majdnem ugyanakkora volt. A helyzet játékért kiáltott, és én meghallottam. 



http://www.modernnagyi.hu/2024/09/szivarvany.html  Ráadásul, készítettem a legkisebbik unokámnak egy szivárványos játékot, amit szívesen használ, de abban csak 7 szín van, ebben viszont 16. 

A legnagyobb gondot az okozta, hogy mit tegyek a lyukakba. Először dugóval próbálkoztam, de hát kinek van 16 dugója. Ha félbevágtam, akkor pedig túl alacsony lett, vagyis egy Pici számára nehezen fogható.  Így, egy darab nem használt slaugból vágtam le 3cm-es darabokat, ezt festettem be, az egyik végére fehér körlapot ragasztottam, és erre írtam a szín kezdő betűjét.  


A játék pedig rém egyszerű. A megfelelő színű rudacskát bele kell tenni az ugyanolyan színű lyukba, és mindig mondani a nevét. Esetleg mondani egy pár dolgot, ami olyan színű, pl: piros mint az alma, tulipán, rózsa, muskátli stb. Vagy, a környezetünkben, magunkon keresünk olyan színt. 
Íme a vers: 





Megjegyzések