Anyák napja

Anyák napjára varródoboz, tojástartóból

Tojástartóból annyi mindent lehet készíteni: játékokat, bábukat, oktatást segítő eszközöket, virágtartót, ajtó és asztaldíszeket (mindegyikre találsz példát a www.modennagyi.hu oldalon). Most pedig egy varrós dobozt barkácsolunk, anyák napjára. Szokásomhoz híven, filléres ajándékról van szó, ám kellő díszítéssel nagyon tetszetős tud lenni, és kisgyermek is el tudja készíteni.

Anya, amikor pihen

„ Isten nem lehet ott mindenhol, ezért teremtette az anyát” . Ezzel a közmondással köszöntök tisztelettel minden anyukát, nagymamát és dédit, anyák napja alkalmából. Szerencse, hogy legalább egy évben egyszer és egyben sajnálatos, hogy csak egy évben egyszer köszöntik az anyákat, azt a személyt, aki a legtöbbet adta nekünk, az életet. 

Ékszer anyák napjára

Sokszor hallottam már a dekupázs technikáról, de most a neten utánanéztem, és kipróbáltam. Hihetetlenül egyszerű és látványos. Elhatároztam, hogy unokáimmal, e technika segítségével fogunk ajándékokat, pontosabban nyakláncot készíteni. Ami egy kis gondot okozhat, az az ollóhasználat, a pontos nyírás. Ez úttal formás, kis kavicsokra, szalvétából kivágott apró mintákat dolgoztunk rá. A technikát egy az egyben átvettem a Hobbizas.hu oldalról, amit most közreadok. 

Anya és virág

Virágot adni is, kapni is jó. Egy virág mindig szép, egy virág nem lehet sértő, egy virág minden ünnepre jó. A virág a szépségével, az illatával, a színeivel szeretetet, boldogságot sugároz, kihozza az emberből a jót. Igaz a mondás, hogy „aki a virágot szereti rossz ember nem lehet”.

A legtöbb ünnephez kapcsolódik valahogy a virág. Születésnap, névnap, esküvő, ballagás, … Az anyák napja is elképzelhetetlen virág nélkül.

Az utolsó játszma

Nálunk a családban mindig nagy divat volt, hogy esténként társasjátékozunk. Ez odáig fejlődött, hogy néha mi magunk találtunk ki új szabályokat, vagy akár létrehoztunk egy-egy új társasjátékot. Ennek a társasjátéknak az ötlete, amiről most fogok írni, nem az én fejemből pattant ki, de én készítettem, sok-sok évvel ezelőtt. Mi, unokatestvérek, nyaranta elég sok időt töltöttünk a Balaton mellett, és ha rossz idő volt és bekényszerültünk a házba, akkor maradt az olvasás, kártyázás, társasjátékozás vagy barkácsolás. 

Ajándék anyának

A „Variációk egy témára” írásomban már bemutattam ezt a kis tartót, de most, anyák napja előtt, úgy érzem, a témát kicsit „leporolva”, felfrissítve újra közre adom. 4-5 éves kortól bármelyik gyermek el tudja készíteni (felnőtt segítségével) és nagyszerű ajándék lehet belőle. A csipesz közé tehető ültető kártya, vásárlásra emlékeztető, fénykép vagy bármilyen fontos apró szem előtt tartandó papíros.

Fakanál ajándék

Gyermekként, anyaként, és nagymamaként is, mindig nagy hatással volt rám az anyák napja. Adni és kapni, köszönetet mondani azért, amiért nem lehet, egy kis ajándékkal viszonozni az életet … lehetetlen vállalkozás. Mégis olyan szép. Boldogság ünnepeltnek és ünneplőnek egyaránt. Készüljünk hát rá! Mondjunk köszönetet! Készítsünk ajándékot!

Oldalak

Subscribe to RSS - Anyák napja