Bemutatkozás


Vannak dolgok, amihez mindenki ért !?! Ilyen a foci, a politika és az iskola. Azt gondolhatnánk, hogy az oktatáshoz, a neveléshez és a gyerekhez különösen, hiszen minden felnőtt volt gyerek, és minden felnőtt járt iskolába. Csakhogy a világ megváltozott. Más az óvoda, az iskola szerepe, mások az igények és az elvárások, mások a gyerekek, más a szülők hozzáállása, változtak a törvények. A szülők egyre elfoglaltabbak, gyermeküknek azonban egyre többet szeretnének nyújtani.


Megváltoztak a családok. Szinte kivételes ritkaságnak számít, ha 3-4 generáció együtt lakik. De ha esetleg mégis közös lakásban, vagy legalább ugyanabban a városban lakik a gyermek a szülő és a nagyszülő, akkor is külön élik az életüket. Kitolták a nyugdíjkorhatárt. Hiába van ott a kisunoka, a maminak és a papinak munkába kell járnia. Testvérből is egyre kevesebb van. Mi következik ebből? A nagy testvérek nem tudnak játszani a kicsikkel, a nagyszülők nem tudnak vigyázni az unokákra, viszont egyre több ajándék kerül pl a karácsonyfa alá. Kevesebbet adunk a szívünkből-lelkünkből, de többet a pénztárcánkból. (Bocsánat és tisztelet a kivételnek) Sajnos én is így vagyok vele. Nem azért mert rossz, vagy lelkiismeretlen ember vagyok, csak azért, mert sajnos „túl fiatal” vagyok, dolgoznom kell a nyugdíjamért, és mert az én kis szememfénye 200 km-re lakik tőlem.


Nagymama- és Nagypapatársaim! Mi vagyunk az utolsó generáció, akik még átadhatják, amit szüleinktől, nagyszüleinktől tanultunk. Osszuk meg tudásunkat, tapasztalatunkat! Tegye hozzá mindenki a saját értékét, mindenki örömére, lelki gyarapodására!


Vajon hány kisfiú tud még nádihegedűt, vagy fűzfasipot készíteni? Te, Nagypapa, aki most olvasod e sorokat, Te tudod! Hát mért nem osztod meg velünk a tudásodat?


Vajon hány kislány tud prószát sütni? Te, Nagymama, aki most olvasod e sorokat, Te tudod! Hát mért nem osztod meg velünk a tudásodat?


Ja, hogy számítógépet kell használni !?! Hát az nekünk már nem gond. Hisz most is ezt tesszük. Csak írjatok! Ötleteljetek! Tanítsatok! Tanítsuk egymást! Ezennel – az ötletdús Nagyszülők számára – megalapítom a „Modern Nagyszülők Klubját”. Bizonyára lesz közöttünk idősebb is, fiatalabb is, mindenféle foglalkozású, a legkülönbféle tudással, érdeklődéssel. Én pedagógus vagyok. Pályafutásomat napközis nevelőként kezdtem, majd tanítottam, később iskolaigazgató és szaktanácsadó lettem, végül egy Polgármesteri Hivatalban dolgoztam. Négy felnőtt gyermekem, és egy csodálatos kisunokám van.


Talán elmondhatom magamról, hogy ismerem a gyerekeket, a szülőket, pedagógus kollégákat, a tanulás és a tanítás nehézségeit, felemelő pillanatait. Tudom, hogy mennyi gond és öröm, mennyi megválaszolatlan kérdés merül fel a gyermekvárástól a felnőtté válásig. Tudom, hogy milyen nagy szükség van még ránk felnőtt gyermekeinknek és főleg unokáinknak. Mi még fittek, frissek, nyitottak, szóval MODERNEK vagyunk! Hát gyerünk, vágjunk bele! Mutassuk meg mit tudunk! ModernNagyi

Cimkék: 

Hozzászólások

Bemutatkozás

Sziasztok Nagymamák és Nagypapák!

Én szívesen belépnék a Klubbotokba. Mit kell tennem?

Terike (szintén Nagyi)

Bemutatkozás

Kedves Terike!


Semmi különöset nem kell tenned, érezd máris köztünk magad.


Olvasd cikkeket, írj, kérdezz, küldj véleményeket és fotókat! De akár telefonon is felvehetjük a kapcsolatot.


Üdvözöl új barátod: M. Nagyi

Üdvözlet

Kedves Modern Nagyi!

Nagyon tetszik az oldalad! Én még nem vagyok anyuka, de már nagyon szeretnék és azt hiszem nagyon sok jó ötletet fogok kapni tőled a gyerek neveléshez!

Csak így tovább, és kitartás a web oldal vezetésével, szerintem egyre népszerűbb lesz!
Bobek

Válasz Bobeknek

Kedves Bobek!
Köszönöm az elismerő, bíztató szavakat. Számíthatsz rám.
Nagyi

érdeklődés

Kedves Nagyi!

Szerettem volna bejelentkezni az oldalra, mert a jobb alsó sarokban van ilyen lehetőség.

Csatlakozom az előttem szóló kérdéséhez, azonban megértem, ha csak véletlenül van ott.

Nagyon tetszik a tartalom, sok ötletet hasznosítok saját unokáimmal és inspirálnak is.

Mármint az ötleteid.

Üdv: Ilona