Farsangra! Talán még nem késő!

Talán még nem késő, egy egyszerű farsangi jelmez: a római katona. Kisunokám római katona szeretett volna lenni, de ilyen jelmezt nem lehet venni, teljesen házilag meg nehéz elkészíteni. Elsősorban a sisak és a mellvért okoz némi gondot. Ezért egy öszvér megoldás született. Egy részét megvettem, nagy részét elkészítettem házilag és kidíszítettem.

Vettem egy meglehetősen gagyi műanyag sisakot és egy egészen jó mellvértet. A kettő együtt volt közel 2000 Ft. A többi hozzávalót a fiókjaimból kerestem össze. Találtam egy kicsit már szűknek tűnő, régi piros, hálóinget. Ennek levágtam az alját, abból lett a palást. A felsőrész alját csak be kellett szegni, és kész volt a tunika.

 

A palást sarka két nagy „ékszerrel” került rögzítésre. Az ékszer pedig nem más, mint egy ásványvizes műanyag flakon levágott alja, arannyal befestve, és gyöngyökkel kidíszítve. 

A sisakot is kicsit fel kellett javítani. A tetejére piros pamutból „taréjt” készítettem. Belülről dekorgumival megerősítettem és abból készítettem fülvédőt is. A végén az egészet átfestettem arany festékkel.

Cimkék: