Hódítójáték a szőnyegen

Vettünk egy nagyon vidám, színes szőnyeget a gyerekszobába. Harsány sokszínűségével szinte kínálta magát, hogy társasjátékként is használjuk. Mikor megemlítettem a gyerekeknek, egyből, támogatták az ötletet és ki akarták próbálni a játékot. Tekintve, hogy a játék alapja a szőnyeg már megvolt, csak a bábukat és a kockát kellett elkészíteni.

A játék lényege, hogy minden játékos kap 12 korongot, amit majd el kell helyezni a színeken. Egy üres dobókockára színeket festünk (a szőnyeg színeit), és amilyen színt dob valaki, olyan színre teheti a korongját. Az győz, akinek előbb elfogy a korongja, hisz ő foglalta el a legnagyobb területet.

A szőnyegen citromsárga, narancssárga, pink, zöld, kék, fekete, piros, fehér színek találhatók. Ez ugye több, mint a kocka 6 oldala, ezért a kockára 5 szín és egy csillag kerül. A csillag akármilyen szín lehet. Minden szín játszik, csak a fekete nem, ez választja szét a színeket.

Készítése:

  1. A szőnyeg adott.
  2. Dobókocka: egy üres dobókocka oldalaira zöld, kék, fehér, pink és sárga színt festünk. A hatodik oldalra egy csillagot rajzolunk alkoholos filctollal.
  3. Bábok: ami igazából nem is báb, csak kör alakú dokorgumi. Egy 2cm sugarú alaklemezt készítünk. 4 különböző sínű 12 db lapocskát rajzolunk és vágunk ki.

Cimkék: