Újra horgolok

A net újabban televan szebbnél szebb, aranyosabbnál aranyosabb horgolt, figurákkal. Úgy hívják „amigurumi”. Ez most egy új divat, vagy csak én most fedeztem fel, nem tudom, de gondoltam, felújítom régi horgolási tudományomat, és én is neki állok valaminek. Mivel úgy is jön a farsang, elsőként egy méhecske jelmezt horgoltam.

Később megpróbálkozok a kitömött állatkákkal is.  A méhecske jelmez három darabból áll. Egy ruhácska, egy kis sapka szarvacskákkal és a szárnyak. Alapvetően, minden sárga és fekete.

Hozzávalók:

  • sárga és fekete fonal,
  • fekete zsenilia drót,
  • sárga muszlin vagy organza, vagy tüll, vagy nagyon vékony anyag,
  • erős vékony madzag,
  • horgolótű, tű, cérna.

Késztése: Sajnos nem tudom olyan szakszerűen leírni, mint ahogy egyesek, vagy ahogy a könyvekben van, mert én csak olyan „gondom formán” készítettem. Nem számoltam hány sor, vagy hány rövid vagy hosszú pálca. Azért a lényeget elmondom. Horgoltam először egy sárga. fekete csíkos csövet. Alul nagyon el kezdtem szaporítani, hogy bő szoknya része legyen. Felül két vállpántot horgoltam hozzá. A vállpántok külső részére „röpikét” horgoltam, ami szintén erősen szaporított sorok. Készítettem egy kb. 1 méteres sodrot kötőt, melyet a derekába fűztem. Horgoltam vékony madzagból (ez erősebb mint a fonal) egy olyan hosszú pántot, amilyen a válltartásban lévő unokám csuklótól csuklóig hossza. Erre varrta rá a sárga organzát. A fejre egy fekete sapka kerül melyre fekete zsenilia drótból készítettem szarvacskát.

A ruha alá fekete trikót vagy búzt és fekete harisnyát javaslok.

Cimkék: