Lovagtábor 1. Igazoló Okirat

 

Minden évben egyszer, nyáron egy tematikus tábort szervezek az unokáknak. Az idén LOVAG tábor lesz, minden szükséges kellékével, jelképével együtt. Igyekeztem a Netről és a könyvekből minden ideillő ismeretet begyűjteni és a régi, gyermekkori élményeimmel összerakva készítettem egy forgatókönyvet, illetve programtervet. 

A különböző eszközökből, játékokból készítettem egye-egyet és ezek mintájára fogunk közösen is készíteni a táborban. Ebből adok most ízelítőt, talán más nagyszülők is kedvet kapnak a tábor beindításához. Hozzáteszem, ez határozottan egy nagyszülős (tehát nagymama és nagypapa együtt) program, aktív társ nélkül nem megy.

Első nap jelképet, illetve címert fogunk választani (mely rákerül a pajzsra és a zászlóra), de előtte meghívó levél megy a kis lovag-jelölteknek, Károly Róbert királytól és Erzsébettől, a feleségtől.

Miket is fogunk készíteni?

Először is, mindenkinek kell lovagkori ruha és fejdísz. Kellenek fegyverek pl. kard, pajzs, buzogány, nyílvesszők és íjak, lándzsa, dárda, katapult és ágyú. Kell lovagi sátor és természetesen ló. Megismerkedünk majd középkori zenével és játékokkal. Lesznek kisebb nagyobb, könnyebb nehezebb feladatok, és aki valamennyiben jól helytáll, a tábor végén megkapja a névre szóló Igazoló okiratot, mely arról tanúskodik, hogy a királyi rend lovagja lett.