Lovagtábor 2. Ruhák, fejdíszek

 

Elsőként a ruhákat, fejrevalókat mutatom be. Készítettünk mindenkinek lovagi ruhát, Károly Róbert királynak valami hasonlót, csak díszesebbet és hosszabbat, a hölgyeknek természetesen (a meglévő ruhatárból) lesz földig érő ruhájuk is, ilyen-olyan kiegészítőkkel. 

A lovagi ruhák lepusztult, fehér paplan huzatból készültek. Egyszerűen levágtam egyik, egyik sarkát, amolyan kötényruha félét alakítottam ki, melyet a derekakon egy öv fog össze. Varrás, szegés nélkül készült. A festés volt nagy kihívás. Mi az, ami olcsó és viszonylag kis fáradsággal színt ad. A vízfesték nem fogja be, az olajfestéktől vagy akriltól kemény lesz, filctollal ekkora felületet képtelenség befesteni. A megoldás: ételfesték. Egy ételfesték 79 Ft –ba kerül, az egy ruhára elég. Szóval ceruzával megrajzoltuk a mintát, megfestettem a kontúrokat, a többit már a gyerekek is tudják csinálni. Vigyázat, nagyon fut! Tehát nem teljesen a határ mentén kell festeni.

A fejdíszek természetesen  papírból készültek. Tekintve, hogy lesz király, királyné, udvarhölgy, és lovag (mindenkinek több szerepe is van), kellett korona, lovagi sisak és hennin (csúcsos, kúpalakú kalap). Alaklemez után a gyerekek meg tudják csinálni.