Lovagtábor 3. Zászló, fanfár és ló

 

Ebből a legegyszerűbb a zászló, és legnagyobb kihívás a ló, méghozzá egy lovag lovának elkészítése. De mi nem ismerünk lehetetlent. 

Eddigi szokásaimat, hagyományaimat tartva, minden meglévő dolgot felhasználok, és lehető legkevesebbet vásárolok csak hozzá. A zászlóhoz meglévő, már nem használt muszlin kendő és nád, fanfárhoz papír, nád és egy sípoló gumi kacsából kiszerelt síp, a lóhoz strandhoz vásárolt polifoam úszó rudat és ágyhuzatot használtam. Ezenkívül csak madzag és olló kellett.

A ló kitalálása fejtörést okozott, az elkészítése már nem annyira. A polifoam rudat a képen látható módon meghajtottam és vastag madzagból, amolyan nadrágtartó félét készítettem. Erre raktam rá a kivágott dunyhahuzatot, illetve a fejére a párnahuzatot. Fekete filcből füleket és szemeket ragasztottam a fejére, a farka pedig rafiapamacs.

Használni úgy kell, hogy a lovas belép a rúdnál vágott huzat résébe, a madzagot a vállára helyezi, és lényegében a ló lába a gyerek lába, de ez nem látszik a hosszú ágyneműtől. Ha bebújt a „lóba”, utána adjuk rá a lovagi ruhát, majd a sisakot. a filcből készült kantár, csak dekoráció.

Cimkék: