Lovagtábor 7. Vár és ellenség

 

Először csak karton dobozokból akartuk várat csinálni, de rájöttünk, hogy kevés az egész évben gyűjtögetett doboz mennyiség. Ha pedig csak azokat használjuk, akkor túl kicsi lenne. 

Régi jó áthidaló megoldás: a rongyosodó lepedő. Hogyan lesz egy lepedőből vár? Vár talán nem, de várfal az lehet. Egyszerűen téglákat, vagy köveket kell ráfesteni. Tekintve, hogy a mi lepedőnk fehér volt, először átfestettem az egészet. A maradék ételfestékeket (sárga, piros, kék, zöld) összeöntöttem, raktam hozzá egy kis vizet és beletettem a lepedőt. Pár óra múlva kivetten és a napon megszárítottam. Fekete akril festéket kis fekete tust és vizet kevertem össze, ezzel festettünk rá hosszába és keresztbe csíkokat. Ahol lyukas volt a lepedő, ott vágtunk bejáratot. Dobozból készült kiegészítőkkel (bástyák, tornyok) pompás várrá alakíthatjuk két létránkat. 

Egy lovagnak harcolnia kell, de nem hagyom, hogy egymás ellen harcoljanak az unokáim. Ezért gyártottunk ellenségeket. A lufi a legegyszerűbb, hiszen csak fel kell fújni és kikötni, ráadásul elég könnyen megadja magát. A tojástartóból készült ellenség sem nagy kihívás. Rémisztő arcot festünk neki, rárakjuk egy nádra, akárhova lebökhető. Rátámadhatunk karddal, dárdával, nyilazhatjuk, dobálhatjuk. Akár ágyútűz alá is vethetjük. 

Cimkék: