Téli falucska

A hétvégi barkácsolásunk: „Téli falut” készítettünk hulladékokból. Jó szórakozás volt. A templom dobozokból, a hóember tökből, a fenyőfák tojástartókból készültek. Mindezek egy kinyitott dobozba kerültek, így lett belőle kisfalu részlet.

A templom készítés volt a legegyszerűbb. Az egyik része egy doboz, a másik egy ezüstfólia henger. Mindegyikre piros kartonból tetőt tettünk, végül keresztet.

A hóember tökből készült. Kétszer befestettük fehérre, majd fekete kartonból szájat, szemet és kalapot készítettünk. A kézében a seprű, szintén papírból van.

A fenyőfa készítse kicsit hosszadalmasabb volt, de az is egyszerű. A tojástartó csúcsos részét kitépkedtük. Alulró fölfelé bevagdostuk. Befestettük őket zöldre, majd száradás után kisebb-nagyobb fehér foltokat tettünk rá. Hármat, négyet egymásra tettünk. Kisunokám még a tetejére díszeket is rakott. Az egyikre szívecskét, a másikra csillagot, a harmadikra egy kék madarat.

A doboztetőt kékre és fehérre festette, és bár a télre nem jellemző, szivárványt is rajzolt. Az aljába gyűrötten fehér selyempapírt ragasztottunk, hogy a havas táj benyomását keltse. Végül beraktuk a templomot, a fákat és a hóembert.

Cimkék: