Melegfürdők

Ki ne szeretne meleg vízben pancsikolni? Szerintem a 0 évestől a 99 évesig mindenki. De mi, akik a harmadik x-et (hm!) már biztosan elhagytuk – tapasztalataim alapján – kicsit jobban, mint mondjuk a felnőtt gyerekeink. Mi már nem akarunk fejest ugrani, csúszdákon ezerszer lecsúszni, az 50 métert oda-vissza többször leúszni. Elég ha üldögélünk, vagy sétálgatunk a vízben. Ehhez pedig meleg víz kell. Ha meg már meleg, hát miért ne legyen gyógyvíz.

Nagyon sok termálfürdőben megfordultam és azt tapasztaltam, hogy tavasztól őszig – amikor működnek a szabadtéri medencék is – nagyon sok gyermek is élvezi a víz, a napsugár, a szabadlevegő adta örömöket. Nem is csoda, hisz a legtöbb helyen vannak kisebb-nagyobb pancsoló medencék, játszóterek, fagyizók, és rengeteg érdekesség. Szóval én azt gondolom, hogy legalább egy évben egyszer be kéne ütemezni egy „Unoka-Nagyi FÜRDŐ” projektet. Ugyan jól lefáradnak a gyerekek (mi mégjobban), és a zsebünkbe is mélyebben bele kell nyúlni, de azt hiszem, megéri. Kedves Nagymama és Nagypapa társaim! Van-e ezzel kapcsolatosan valami jó történeted? Voltál-e már kisunokáddal meleg fürdőben, strandon? Milyen volt? Ki fáradt el jobban? Készült-e ott valami vicces fotód? Kérlek, osztd meg velünk! Összeválogattam (a teljesség igény nélkül) egy-két lehetséges helyet. Ha valamelyik felkeltette az érdeklődéseteket, írjátok be egy kereső programba, onnan minden részletet megtudhattok.

Sárvári Gyógyfürdő:A 2002-ben megnyitott sárvári fürdő, díjaink, elismeréseink önmagukért beszélnek. Az egyedülálló kínálatnak, valamint a szolgáltatás kiemelkedően magas színvonalának elismeréseként a fürdő 2004-ben Wellness Center kategóriában, 2005-ben pedig Wellness Medicina kategóriában nyerte el a Magyar Wellness Társaság Nívódíját. Kristálytiszta víz, nagy, világos pihenőterek, exkluzív szauna-világ, gyógy- és wellness szolgáltatások széles skálája várja a vendégeket.

Győr:Magyarország klórmentes fürdőinek egyike öt élményfürdővel, egy 64 és egy 38 méteres óriás csúszdával áll télen, nyáron a vendégek rendelkezésére. 40  élmény elem, sodrócsatornák, fekvőmasszázsok, gejzírek, vízköpők, masszírozó fúvókák, vízesések, barlangok teszik még élvezhetőbbé a kikapcsolódást. Külön játszóházas medence várja a kisgyerekeket. Emellett szaunapark, masszázs, szépségszalon, éttermek, szolárium és kis üzletek is a látogatók rendelkezésére állnak.

Szentgotthárd:A fürdő egyedülálló mediterrán hangulatát a pálmafák, egzotikus növények és a velük szoros összhangban kialakított természetes kőburkolatok biztosítják.
A fürdő a valódi spa, wellness- és gyógyfürdők minden igényt kielégítő luxus szolgáltatásait és magas színvonalú élő animációt biztosít vendégei számára. Nagy vízfelületével, különleges csúszdáival, pezsgőfürdőivel, szaunáival, klasszikus római fürdősorával, sportolási lehetőségekkel, gyógy- és wellness kezelésekkel várja vendégeit.

Zsóri-fürdő:Látogasson el a Mezőkövesd közponjától 4 km-re fekvő Zsóry Gyógy- és Strandfürdőbe! A 11 hektáros gyönyörűen parkosított fürdő 12 medencével rendelkezik. A szórakozást, felfrissülést hullámmedence, élményelemekkel gazdagított felnőtt- és gyermekmedencék szolgálják. Az egész évben nyitva tartó fedett fürdőben 3 különböző hőfokú gyógymedence, uszoda, pezsgőfürdő, szauna és gyógyászati részleg áll a vendégek rendelkezésére. 1968 óta hivatalosan is gyógyvíz minősítésű, amely alkalmas reumás megbetegedések, ízületi kopások, sérülések, ortopédiai műtétek gyógyítására, kezelésére. Javítja az anyagcserét, fokozza a szervezet ellenálló képességét.

Cimkék: