Ajándék kisunokáknak

Ünnepek közeledtével szinte mindenki azon igyekszik, hogy mivel is tudná családtagjait és barátait megörvendeztetni. Törjük a fejünket, járjuk az üzleteket keresve a legmegfelelőbb ajándékot, és hajlamosak vagyunk arra, hogy megfeledkezzünk a legfontosabbról, a szeretetről. Mert mit ér a legdrágább ajándék szív nélkül? Mit ér az az ajándék, ami nem személyre szól?

 (Kedvenc példám: férjem – aki amióta az eszemet tudom szakállas – egyszer karácsonyra borotva habot és arcszeszt kapott!!!) Rohanó világunkban szinte minden a pénzről szól. Ennek ellenére tényleg egyszerűbb egy autót lekapnia játékbolt polcáról, mint egy órát azon gondolkodni, vajon mi lenne a legszerencsésebb ajándék. Persze tudom, hogy akinek még arra sincs ideje, hogy jól körül nézzen a boltokban (mert korán megy a munkahelyére és későn jön, és még ráadásul jól el is fárad), annak hogyan lenne arra ideje, hogy ajándékokat készítsen. Ha most azt várja tőlem valaki, hogy erre megoldást mondok, akkor csalódást kell okoznom. Nem tudom mi a megoldás. Csak reménykedek, hogy kedves olvasóim jelentős része nagyszülő, ahol a gyerekek már kirepültek a családi fészekből, és így kicsit több szabadidővel rendelkeznek. Én legalábbis így vagyok vele. Varrni ugyan nem tanultam, de gyerekkoromban anyukánk mindent  maga varrt, volt varrógépe, így valami rám ragadt ebből a tudományból. Mivel pályafutásomat tanítóként kezdtem, meg tanultam rajzolni, bábokat és játékokat készíteni. Na és ami a legfontosabb, óriási bennem az örömszerzési vágy, hisz imádom az én kis kékszemű, szőke hajú angyalkámat. Hozzáteszem, egyenlőre csak egy unkám van. Nem tudom, ha majd 8 lesz (elvileg előfordulhatna) akkor hogy osztom az észt. Visszatérve eredeti gondolataimhoz, az ajándékkészítésre szeretnék mindenkit buzdítani. Egyik vesszőparipám – hisz pedagógus vagyok – a szerepjáték. Ez hihetetlenül fejleszt minden képességet. Ezért készítettem tíz zsákot, amely mindegyike egy-egy foglakozás tartozékait tartalmazza. (Erről részletesebben a „Kreativitás” menüben olvashatsz.) Most legutoljára a„Kukta” zsákot adtam neki, amelyben kuktasapka, fehér kötény kis gyúródeszka sodrófával és kis edények, süti formázók (ez utóbbiakat vettem) voltak.  Korábban már megkapta az „orvosi” és a „boltos” zsákot. Mint már említettem, szívesen készítek bábokat is. Karácsonyra elkészítettem a „három királyok” a Mária, József  és Kisjézus bábuit. Először csak a család felnőtt tagjai, az idén már a gyerekek is részt vettek a Betlehemi királyok előadásában. Bátran mondhatom, igazi élmény volt gyereknek, felnőttnek egyaránt.

A rossz, lyukas zoknikat ki ne dobjuk! Azokból is nagyszerű bábokat (egész óvodát) lehet csinálni. Mi őket hívjuk Tappancsoknak.

Azért ne gondoljátok, hogy az én kis unokámnak csak lim-lomból készült játéka van. Van biciklije, autója, legója is bőven. Csak azt többnyire nem tőlem kapja.

 

Cimkék: