Papírmasétojás, mint ünnepi csomagolás

Most mát két unokám van, egy kisfiú és egy kislány, tehát a „nyuszinak” ebben kell gondolkodnia. Nálunk már régi hagyomány, hogy a gyerekek a kertben keresgélik az elpottyantott tojásokat. Az sem új dolog, hogy van kis tojás (csoki, főt) és nagy tojás (papírmasé). Ezúttal készítettem két nagy tojást, az egyiket kékre, a másikat rózsaszínre festettem, félbevágtam, így egy ki-be csukható dobozt kaptam. Ebben helyeztem el az unokáimnak szánt kis ajándékot. Végül, átkötöttem egy masnival.

Hogy hogyan kell papírmasétojásokat készíteni, ezt már leírtam és képet is közöltem  a Játék papírmaséból, az Áprilisi nyuszika és a Nyuszi ül a fűben, című cikkeimben.

Tekintve, hogy felfujt lufi segítségével csináltam az óriástojásokat, elég nagy tartályokat kaptam. Simán belefért mindegyikbe egy-egy ruhácska, az egyikbe még egy baba, a másikba meg egy robot. A két fél össze passzintásával volt a legtöbb gondom. Ha még egyszer csinálnám, inkább keresztben vágnám el, méghozzá nem félbe, hanem kb. 1/4, 3/4 részben.

 

 

Cimkék: 

Hozzászólások

tojás

Tetszik!