Nyuszi térkép

Régóta hagyomány nálunk, hogy Húsvétkor a gyerekeknek kell megtalálni a fűben az ajándékokat és a tojásokat. Az idén, a szokásoktól eltérően, a Nyuszi, pár nappal Húsvét előtt, egy térképet küld majd az érdekelteknek, melyen pontosan bejelöli, hogy hol érdemes keresgélni. Azt gondolom, hogy, a küldemény kézhezvételével a kíváncsiság, a feszültség, az ünnepvárás izgalma többszörösére fokozódik.

Napokig lehet a térképet nézegetni, tanulmányozni, értelmezni, álmodozni róla, vajon melyik jel mit jelenthet. Nyilván felnőtt segítsége is kell, hisz amit eddig térben ismert, azt most síkban látja. Nem baj. Legalább lesz apropója, hogy a család a Húsvétról, a térképről, az alaprajzról stb. beszélgessenek. Bár elkészítettem a rajzot, nem teszem közzé. Ezt mindenkinek a saját környezetére, saját magának kell kitalálni. Legyen színes, egyszerű és egyértelmű. Én lerajzoltam a nagy és a kisházat, a ház előtti és a ház mögötti kertet. Berajzoltam a fákat a megfelelő helyre. Hogy még egyértelműbb legyen, a cseresznyefára cseresznyét az almafára almát, a szilvafára szilvát rajzoltam. Szerintem, az egész család élvezni fogja.


Tudom, ennek az ünnepnek nem elsősorban az ajándékozás és a játék a lényege, és az emberek többsége nem a piros tojás miatt várja Húsvét vasárnapját, de kisgyermekek esetében talán ez megbocsájtható.

Cimkék: 

Hozzászólások

Térkép

Mi ezt a térképet Mikuláskor szoktuk csinálni, és az ajándékokat a lakás különböző pontjain elhelyezni. Az én gyerekeim kisiskolások, a te unokád csak óvodás, ha jól tudom. Működik ez ilyen kisgyermeknél is?
Anna

Térkép

Kedves Anna!
Az az igazság, hogy még nem próbáltam. Ez lesz az első év, amikor Nyiszi térkép alapján fogja megkeresni az ajándékokat. De ha térkép nélkül megtalálta, térképpel is meg fogja találni. Bízom benne. Majd beszámolok róla Húsvét után.
Üdvözöllek
Nagyi

Nyúl a bokorban

Nagyon jó az ötleted, de engem inkább az a nagy nyúl érdekelne, ami ott a bokorban van a képen. Azt is te csináltad? Hogyan?
Magdi óvónéni

Nyúl a bokorban

Kedves Magdi!

Természetesen én csináltam. Ha érdekel, hogyan készült, nézd meg a "Nyuszi ül a fűben" cikkemet.

Nagyi

Kérdés

Kedves Nagyi!
Az ötleted alapján elkészítettem a Nyuszi térképet (nekem 3 unokám jön). Olyan jól elterveztem mindent, de a meteorológiát figyelve kétségeim támadtak. Mi lesz, ha esik a hó, vagy csak az eső? Gondoltál erre?
Zsuzsa

Kérdésre válasz

Kedves Zsuzsa!
Őszintén szólva, nem gondoltam volna, hogy március végén ilyen havazás lesz. Sőt, abban reménykedtem, hogy sütni fog a nap. Egyébként igazad van, esőre is gondolnom kellett volna. Most így utólag, úgy látom, két térképet kell csinálni. Egyet esőre, akkor a lakást rjzoljuk le, és bent rejtjük el az ajándékokat, egyet pedig napos időre, az eredeti terv szerint. Neked is ezt javasolom.
Üdvözöllek
Nagyi