Ping-pong-pont, ügyességi játék

Ugye Húsvét után maradt jó pár üres tojástartótok? Az nagyon jó. Mert most egy 5 perc alatt elkészíthető játékot fogok bemutatni. Nagy beruházást nem igényel, legfeljebb ha valakinek nincs otthon ping-ponglabdája, akkor azt venni kell hozzá. A játékot „Ping-pong-pont”-nak neveztem el, mert a „főszereplő” a ping-ponglabda, és pontokat lehet vele szerezni.

A játékkal a gyermeknek sok képessége fejlődhet. Megtanulja, hogy a labdát finoman, célozva, milyen szögben kell dobnia ahhoz, hogy sikert éljen el. Ráadásul a számolásban is fejlődni fog. Mi már a „Reszkessetek kisbékák!” című játékban elég jól begyakoroltuk a kettesével számolást (2,4,6,8 stb), most egy kicsit nehezítünk rajta és még a 100-at is bevesszük a sorba. A cél, hogy 3 dobás után, ki tud több pontot szerezni. Egy dobás annyi pontot ér, amennyit az eltalált lyuk száma mutat. Kétfokozatú játékot készítettem. A könnyebbik az 1, ahol a falnak kell dobni a labdát úgy, hogy a kinyitott tojástartóba pottyanjon. A nehezebb a 2. variáció, ahol a kinyitott tojástartó a faltól 50cm-re van, és a labdát a tojástartó elé kell dobni úgy, hogy az a falról visszapattanva essen a tojástartóba (ahogy a képen látszik).

Hozzávalók:

  • tojástartó,
  • vastag filctoll,
  • ping-ponglabda.

Készítése:

  • kiválasztunk egy szép tojástartót,
  • a belsejébe 1,2,3 és 100 számjegyeket írunk,
  • keresünk egy játékra alkalmas helyet.

 

A játékot 3-99 éves korig javaslom.

Cimkék: 

Hozzászólások

100 évesek

Na jó! Akkor legyen 3-129 évesig. De most meg ne kérdezd, mi lesz a 130 évesekkel!
Egyébként kösz a jópofa megjegyzést.
Nagyi

Kedves Nagyi! Mi, a

Kedves Nagyi!
Mi, a napköziben, játékosan ezzel gyakoroljuk az összeadást. Több tojástartónk is van, úgy hogy egyszerre több páros is játszhat. Nem a tojástartóba írtuk a számokat, hanem különböző számú korongokat rakunk bele. A korongok cserélhetők, így mindig más számok összeadását gyakorolhatjuk, ráadásul az ügyesebbeknek nagyobb számokat a kevésbé ügyeseknek kisebb számokat rakok bele. Szerintem élvezik a gyerekek, ezért ajánlom másoknak is.
Kriszta

Ping-pong-pont

Kedves Kriszta!
Örülök, hogy használni, sőt élvezni tudjátok a játékomat. Jó ötlet, hogy mindig más számot raktok bele. Köszönöm, hogy megosztottad velem ezt az élményt.
Üdvözöllek
Nagyi

Ping-pong-pont

Ezt is köszönöm, óriási ötlet! A törteknél tartunk, úgyhogy nálunk törtszámokból fog összeállni a végeredmény.
Szilvi