Miki-matek

Közeledik a Télapó ünnepe. Mi lenne, ha nem csak csokival, cukorkával készülnénk rá? Gondoltam, teszek egy kísérletet. Elkészítem a Matek-Mikit, ami alapvetően egy színezést és számolást igénylő Mikulás kép, aztán majd beszámolok arról, hogy sikere volt-e. A feladat lényege, hogy ki kell számítani az összeadást vagy kivonást és amennyi az eredmény, annyi négyzetet kell beszínezni. 

Természetesen a feladat, a gyermek korától függően, lehet könnyebb, vagy nehezebb. A színezést a kezdő vonaltól (ezt mi rajzoljuk meg) kell kezdeni. Számítógéppel könnyen lehet hasonló feladatokat, akár tömegesen is, gyártani. De ha csak egyet akarunk, egy közönséges kockás füzet is elegendő. Ennek mintájára angyalka, karácsonyfa és sok egyéb rajz is készíthető. A gyermeknek sikerélményt ad, hogy számolása nyomán egy szép, színes képet kap.

Cimkék: 

Hozzászólások

Téli matek

Sziasztok!

Ha van egy kis időtök, feltétlen próbáljátok ki! Én a Miki-matek után, nem nem győzöm a rajzos feladatokat gyártani, annyira tetszik az unokámnak. Már csináltunk karácsonyfát, autót, robotot, repülőt. Attól félek, hogy valami bonyulolt dolgot fog kitalálni, amibe beletörik a bicskám.

Márti

Matek

Szia Márti!
Örülök a sikerednek. Nem hiszem, hogy bármit ne tudnátok közösen megcsinálni. Legrosszabb esetben kicsit béna lesz, de azon akkor meg jó nagyokat lehet közösen nevetni. Az se rossz!
Nagyi