mosoly

A mosoly hatalma

Harvey Ball, a szmájli ősatyja 1999-ben létrehozta a Mosoly Világnapját (World Smile Day). Azt szerette volna, ha ezen a napon mindenki ajándékoz egy mosolyt a másiknak, vallástól, lakóhelytől és politikai hozzáállástól függetlenül. A mosolynap dátumát minden év októberének első péntekére tűzte ki.

Kezdődik a tanév - gond vagy öröm

Kezdődik a tanév, ez mindenkinek – ahol gyerek van – feladatot jelent. Jó, hogyha már a nyár második felében végig gondoljuk, a sok teendőből mi az, amiben mi – nagyik és nagyapák – segíthetünk. Nyilván anyagiakban sem árt, ha egy kicsit odatesszük magunkat (hisz egy gyerekre 10-20 ezer Ft-ot kell költeni), de én most nem erről akarok írni.             


Van, aki várja az iskolai élet kezdését és van, aki már előre fél attól, hogy mi lesz, ha újra indul a tanév. Elgondolkodtatok már azon, hogy ennek mi az oka? És ha igen, vajon tudunk-e valamiben segíteni? Az biztos, hogy az új év, új feladatokat, új kihívásokat, de akár új barátságokat is jelenthet. Ez természetes, ez nem lehet oka a félelemnek. Akkor mi?

Mosoly, nevetés, hahota az egészségünkért

A fiatalság olyan, mint a tavasz, amelyre inkább a csípős szél, mint a gyenge fuvallat jellemző... Az ősz érettebb évszak. Amit elvesztünk a virágokban, visszanyerjük a gyümölcsökben." /Samuel Butler/

Hát nem gyönyörű? Ilyen szépen írni az öregségről? Mindig erre gondolok, amikor az az ostobaság villan át az agyamon, hogy öreg vagyok. Az időt megállítani és különböző külső, belső változásokat eltitkolni nem lehet. De széppé, kellemessé, fiatalossá varázsolni napjainkat, azt igen.

Subscribe to RSS - mosoly