játékok készítése

Betű-teke

A „Tanulási módszer, Regina-betűk” cikkemben már szóltam arról, hogy sikerült egy Regina-betűk című könyvet szereznem, mely a betűtanítás vidám, játékos módszerét mutatja be. A könyv minden harmadik oldalán egy-egy játékleírás található. Ebből választottam ki egyet, a Betű-tekét. Persze, mint mindent, ezt is egy kicsit a magam szája-íze szerint átalakítottam, kisunokám meg még ezen is alakított.

Játékpecázás

Pecázás, de nem igazi tóban, nem igazi pecabottal és nem igazi halakat. Május vége felé járunk, itt lenne az ideje, hogy egyre többet kint játszunk az udvaron, de az időjárás nem igazán kegyes hozzánk. Én azért bizakodó vagyok, és azt gondolom, hogy készülhetünk a kinti játékokra, sőt a kinti vizes játékokra. Azokra a játékokra gondolok, amikor a gyerekek kedvükre locsi-pocsizhatnak és nem kell attól félni, hogy megfáznak. Egy ilyen játék a Pecázás.

Irány a vár! Mesetársasjáték

Egyik nap betévedtem egy papírboltba, és a kartonpapírok között egy rendkívül érdekes lapot találtam. Mindkét oldalán kedves, színes mesefigurák voltak. Mindjárt tudtam, ezt meg kell vennem, mert láttam benne a társasjáték lehetőségét. A képen látható lovagok, várak, és sárkányok sugallták az ötletet, a társasjáték lényegét: meg kell menteni a várat a sárkányok támadásától.

 

Játék férfiaknak

Nem úgy általában a férfiaknak, hanem a család e nemhez tartozóinak. Hisz az egész – bár apák napi ajándéknak készült – a fiú unkámnak szól. Úgy gondolom, hogy egy szerető apának a legszebb ajándék, ha kisfiával vidáman, gondtalanul együtt játszhat, együtt nevetgélhet. A most bemutatásra kerülő játékban Apa, Papa, Papika és Hunyó küzdhet meg a győzelemért.

Rendhagyó kockajáték

Azok a játékok, amik alakrendezőek, vagy egymásra, illetve egymásmellé rakhatóak, fejlesztik a gyerekek koncentrációs, problémamegoldó képességét, a kreativitást és a logikus gondolkodást, ami iskolás koruktól kezdve egész felnőtt korukon át szükséges. A kockajátékok, az építőkockák nélkülözhetetlenek a gyerekek életében, játéktárában. Ezt a nagyon kedvelt gyermekjátékot, a kockát, már az ókorban ismerték, és a mai napig szívesen játszanak vele kicsik és nagyok.

Tojástartó társasjáték

Valamikor régen – de ezt én is csak a szüleim, nagyszüleim meséjéből tudom –szinte semmilyen játékot nem lehetett kapni. Ügyes kezű nagyszülők, szülők, később a nagyobbacska gyerekek fabrikáltak jobbnál-jobb játékokat. Manapság a játékokban akkora a választék, hogy felsorolni se tudnám. Létezik minden méretben minden állat, minden jármű, szinte minden megvan kicsiben, ami a felnőtteknek nagyban. Társasjáték?

Subscribe to RSS - játékok készítése