festés

Őszi kép

Azt hiszem, az őszt a legtöbben a színei miatt szeretik. Én biztosan. A különböző sárgák, pirosak, barnák valamennyi kevés zölddel vegyítve, szemkápráztató tud lenni. A természet nagy mester! De az unokáim is! (Láthatod a képen) Nem könnyű feladat ezt a gazdag színvilágot papíron megjeleníteni. Ám egy kis trükkel, mégis könnyen, gyorsan megy.

Hunyó kürtje

Nem kürt, főleg nem Lehelé, nem csont, nem is úgy szól, ahogy kell. Kolbásztökből készült, de még tökdudának sem nevezhetem, de jó móka volt elkészíteni és megszólaltatni. Megpróbálkoztunk a hagyományos dudakészítéssel, de csúnya is volt és a megszólaltatásához igen nagy tüdő kellet volna, ami a mi esetünkben nem volt. 

Játék a színekkel

A tanulásnak az egyik leghatásosabb módja a kísérletezés. Ha a színekkel kísérletezünk, az egyben látványos, jó móka is. A gyermek szemeláttára alakulnak át dolgok. Ha többször kipróbálja és megfigyeli, esetleg ráirányítjuk a figyelmét, akarva-akaratlanul megtanulja a színek keverését. Íme, egy-két játékos példa.

Kuckólakó

Van akinek palota, van akinek kertes ház, van akinek kislakás jut, de legalább egy kis kuckó mindenkinek kijár. Legyen az akármilyen kisemberke. Az én lakásom kicsi, ezért úgy gondoltam, csinálok a kisunokámnak egy kis saját „lakást”, egy kis kuckót. Közösen alakítunk ki, sok mindenre alkalmas, sajátjának érzi, és így feltehetőleg jól is érzi majd benne magát. Ez persze nem azt jelenti, hogy a lakás bármely más helyiségét nem használhatja. Fontosnak tartottam, hogy életkorának megfelelő legyen. Nyilván majd ha kisiskolás lesz, másként fogjuk kialakítani (kisiskoláskorban erre még nagyobb szükség van).

Subscribe to RSS - festés