tojás

Hányat tojt ma, Tyúkanyó?

Húsvétra készülve, természetes, hogy valami nyuszival, vagy tojással kapcsolatos játékot kell kitalálni. Annyira azért mégsem akarok a valóságtól elrugaszkodni (még a játék kedvéért sem), hogy a nyuszi tojja a tojást, ezért a jó öreg Tyúkanyóhoz fordulok. Ő vigyáz, melengeti a tojásokat, mi pedig megpróbáljuk kitalálni, hogy hányat. A játék lényege, hogy valahány tojást beteszünk a „fészekbe” és ráültetjük a Tyúkanyót.

Csilla állatkái

Húsvétra készülve, gondoltam bemutatok egy weblapot, ahol a képen is látható (és még ennél sokkal több) textil csodákkal találkozhatunk. Barkácsolni sok ügyes kezű anyuka, nagymama tud, de a varráshoz már ennél sokkal több kell. Ezt bizony meg kell tanulni. Én már azt hiszem, inkább csak más készítményeiben gyönyörködöm. Ha valakinek még nincs ötlete a húsvéti meglepetésre, kukkantson be a www.parnabolt.hu oldalra. 

Húsvéti dekoráció

Minden ünnepnek megvan a maga illata, színvilága, dekorációs elemei. A Húsvétról pl. szinte mindenkinek a nyúl, a tojás, a sonka, a torma, a tavaszi virágok és a kölni jut eszébe. Ha kis időt szánunk a külsőségekre, és húsvétosra dekoráljuk a környezetünket, ráhangol az ünnepre és szebbé teszi a várakozást. Ez lehet asztaldísz, ajtódísz, húsvéti teríték, vagy kis húsvétos apróságok szerte a lakásban. A következő nyuszi fej készítését a Női portálon találtam. Nekem nagyon megtetszett. Szerintem, viszonylag könnyen elkészíthető, így ajánlom mások figyelmébe is.

Kellemes Húsvéti Ünnepeket!

Saját készítésű húsvéti díszemmel kívánok minden kedves olvasómnak, ismerősömnek, barátomnak kellemes húsvéti ünnepeket boldog családi körben, meleg napsütésben. A képen látható kis dísz nem más, mint fél tojáshéjában lévő „kiscsibék”, műfű fészekben, amit elneveztem „Húsvéti fiókáknak”. És hogy hogyan készült? Leírom röviden.

Nyuszi térkép

Régóta hagyomány nálunk, hogy Húsvétkor a gyerekeknek kell megtalálni a fűben az ajándékokat és a tojásokat. Az idén, a szokásoktól eltérően, a Nyuszi, pár nappal Húsvét előtt, egy térképet küld majd az érdekelteknek, melyen pontosan bejelöli, hogy hol érdemes keresgélni. Azt gondolom, hogy, a küldemény kézhezvételével a kíváncsiság, a feszültség, az ünnepvárás izgalma többszörösére fokozódik.

Szalvétatartó tojások

Az idén szokatlanul korán lesz a húsvét, így jó előre gondoskodni kell mindenről. Az ajándékokról, a hímes tojásokról, a dekorációról és meg kell tervezni a nagy, családi, ünnepi terítéket. Arra gondoltam, hogy ezúttal színes, tavaszi terítéket készítek, sok virággal és sok tojással. Még a szalvétatartó is tojás lesz, ráadásul mind más színű.

Subscribe to RSS - tojás