kertészkedés

Vetés gyerekesen

Még tél van, de már a tavaszra és a kertre gondolok. Nem árt, ha gyerekeket is bevonjuk az előkészületekbe. Kezdetnek 10 db retek magocskát vetünk el, a jó meleg szobában. A jelenlegi „kiskertünk” egy tojástartó. A magocska pedig első lépésben a szobában csírázhat, kihajthat, aztán ha kinőtte a tojástartót, akkor a felsőrészt kitesszük az udvarra, a talajra.

Kert, ami lenyűgöz

Azt hiszem, mindig szerettem a szép kerteket, a virágokat. Kislánykoromban csak szedtem őket, most pedig – ha tehetem – kertészkedek. Nem szakmám, nem is értek hozzá nagyon, de ma, az internet világában, minden szükséges információhoz hozzájuthat az ember. Keresgélés közben bukkantam rá a következő képekre. Nem akarok idegen tollakkal ékeskedni. A most közreadott képeket mind az internetről (Színes ötletek – a kézügyes blog) töltöttem le.

„Tavasz van! Hallod-e?"

„Tavasz van! Hallod-e? Nézd, hogy karikázik mezei szagokkal a tavaszi szél.”

/József Attila/

Pont ezt érzem, amikor a tavaszi, langyos szellőben, a virágoskertben, az illatozó jácintok között szöszmötölök. A hosszú tél után, alig várom, hogy kint lehessünk. Nekem nagyon bejön. Persze nem csak tavasszal, és nem csak a virágok közt, általában szeretek kertészkedni. Ennél már csak az jobb, ha a kisunokám segít.

Subscribe to RSS - kertészkedés