születésnap

Öröknaptár

Legalábbis, ami a névnapokat és a születésnapokat illeti. És mit nyújt még ez a naptár? Azon felül, hogy a család könnyebben számon tudja tartani a névnapokat és a születésnapokat: naptárismeret, hónapok nevei, dátumok olvasása értelmezése, a monogram fogalma, rokoni viszonyok, végül, de nem utolsó sorban megtanulják a családtagok igazi neveit (nem Nagyi és nem Papika, hanem XY.). 

Csak három év, de milyen!

Ismét eltelt egy év, így a Modernnagyi már három éves lett. Három éve írók, játszok, alkotok. No, nem nagy dolgokat, csak olyasmit, amiről úgy gondolom, hogy gyermekeink, unokáink hasznára lehet. „Az alkotó élet titka az, hogy felnőttkorban is megőrizzük a gyermekkor szellemét” /Thomas Huxley/. Én ezt tűztem ki a zászlómra. És most köszönöm azoknak, akik ebben velem tartottak és betekintettek a www.modernnagyi.hu oldalra, akik elolvasták a bejegyzéseimet, ne adj’ isten kipróbálták valamelyik általam javasolt játékot vagy megfogadták a tanácsomat. Remélem, tudtam valami újat mondani vagy mutatni, és a jövőre is meglátogatjátok a Modernnagyit. Kívánok Nektek nagyon boldog, békés újesztendőt, magamnak pedig sok, lelkes olvasót! 

 

60 éves lett a Nővérkém

Szinte biztos, hogy én vagyok az, aki legrégebb óta ismerem Horváth Hermina grafikus művészt (pontosan 58 éve), ezért köszöntöm én születésnapján, egy rövid megemlékezéssel. Nem hinném, hogy ez az írás kellene, hogy megörökítse Hermina életét és munkásságát – arról képek ezrei, kiállítások és újságcikkek gondoskodnak – e pár sort csak a szeretet és a tisztelet íratja velem.

Subscribe to RSS - születésnap