játék a szabadban

A mi Tell Vilmosunk

Hétvégén Kapolcson jártunk, és ott vásároltunk egy fa „nyílpuskát”. Nem túl nagy, főleg nem veszélyes, szóval pont egy 6-7 éves kisfiúnak való.

A játékhoz mese jár, a mesét pedig élővé kell varázsolni, ezért a történet megismertetése után, elkészítettük a saját, legendához illő, „céltáblánkat”, ami nem más, mint egy kisfiú almával a fején

Nyári vizes játékok

Itt a jó meleg nyár. Napokon belül vége az iskolának és az óvodának. A gyerekek egyre többet kint lehetnek a levegőn, az udvaron. A nagy melegben (nem délben) a legjobb játék a pancsolás. Ilyen játékokat, vizes játékokat gyűjtöttem össze és adok közre a  http://csoppkeblog.hu/2014/04/30/20-mokas-jatek-a-szabadban/ blognak köszönhetően. A képek mind innen valók, a szövegen, több helyen változtattam, kiegészítettem ízlésem szerint.

 

Vakáció vidéken

Ez ám az igazi! Kint a friss levegőn, a zöldben közös játék! Sok városi megirigyelhetné! A Fára mászni tudsz? írásomban a minap, pont arról írtam, hogy a gyerekek keveset mozognak, futkosnak a szabadban. Hát tessék, most itt van egy ellenpélda. Öröm a szemnek, öröm a szívnek. Közreadom mások örömére és okulásra. A képen látottakat kibővítem egy-két régi, kinti gyermekjátékkal.

Subscribe to RSS - játék a szabadban