sorozatok

Tört és sorozat

Általában a kettőnek semmi köze egymáshoz, az én játékomban a kettő mégis eggyé lesz. Se törtet, se sorozatot nem kívánok vele tanítani, ez csupán egy olyan játék, amely a sorozatkészítés szabályaira épít. A mássága abban áll, hogy nem síkidomokat, nem színeket, nem számokat rakunk valamilyen szabály szerint sorba, hanem törteket: negyedeket, hatodokat, nyolcadokat, stb. Így egyrészt gyakorolja sorba-rendezést, másrészt látja és megnevezi a különböző törteket. Pl: 1/4, 2/4, 3/4, 4/4, vagy 1/10, 2/10, 3/10 stb.

Bújj, bújj számocska!

Ismét egy egyszerű, játékos eszköz, mely a sorozatok gyakorlására alkalmas, vagy legalábbis én most ezt céloztam be. A sorozat nem csak számjegyes lehet: formák, színek, nagyság variálásából is alkotható. Kis módosítással hosszabb, nehezebb szavak olvasására, vagy idegen szavak gyakorlására is jó lehet. Az alapötletet a „TeachWithMe.com” oldalról vettem. 

Szám-kukac, matematikai játék

A számok és a sorozatok gyakorlására találtam ki a következő társasjátékot. 5-7 éves, 2, 3, 4, vagy 5 gyerek játszhat vele, lehetőleg felnőtt segítséggel. A játékban kukacokat „építünk”, valójában azonban az egyes, kettes, hármas, négyes, illetve ötös sorozatokat hozzuk létre. Kell hozzá 10 kártya, egy dobókocka, és a kukacokat alkotó csonka körlapok.

Subscribe to RSS - sorozatok